Om Svalson

Det började med en värkande axel...


Året var 1981. En arkitekt hörde av sig till vårt lilla familjeföretag och undrade om vi kunde göra en skjutlucka som man inte behövde öppna och stänga manuellt. Ett arbetsmoment som blir tungt för kroppen om det upprepas ofta. Nu hade en receptionist fått ont i sin axel. 

Första generationens Svalson-ledare uppfann och utvecklade en skjutlucka med inbyggd elmotor. Det gick bra. Arkitekten var nöjd. Receptionisten också. Och vi insåg att vår innovation kunde bli något stort, för många fler.

Hela tiden steget före
Det här var 1981. Svalson är fortfarande ett familjeägt företag, inne på andra generationen. De som jobbar här stannar kvar. Vi har knappt någon personalomsättning. Vårt sätt att vara först – och att behålla försprånget – är att anställa fler för att få in ny kunskap och för bli bättre för varje uppdrag vi utför.

 

Idag är vi närmare fyrtio medarbetare. Även om vi har vuxit genom åren är Svalson fortfarande ett litet företag, där besluten fattas snabbt, där företagsledningen arbetar aktivt med projekten och där vi har en prisbelönt organisationsmodell. 

Allt är anpassning
Om du undrar: Ja, vår absolut första eldrivna skjutlucka används fortfarande. Samtidigt har vi utvecklat våra produkter genom åren. Idag finns det tredjepartsklassade skjutluckor, såväl skottsäkra som brandklassade. Ingen produkt är den andra lik när det kommer till färg, funktioner och mått. Varje skjutlucka anpassas utifrån uppdraget och ditt behov. Dessutom tillverkar vi skyddande höj- och sänkbara inglasningar för restauranger och hemmamiljöer.